søndag den 3. april 2011

Blog-henvisning til ny blog (Christian Stokbro Karlsen)

For at præsentere Christian Stokbros nye blog, sakser jeg lige...og henviser

søndag den 3. april 2011


CTK:"Over for en ny virkelighed

På grund af nogle kommentarer på Knud Steffen Nielsens blog i forbindelse med, at vi ganske kort diskuterede Mikkel Thykiers seneste udgivelse, har jeg syntes det var på sin plads med et par kommentarer for at uddybe nogle punkter i min anmeldelse Nordjyske Stiftstidende (16.03.11).

Thykier behandler retorikken noget stedmoderligt i sit essay, og jeg mener, at han benytter begrebet og betoner det ud fra en helt utidssvarende begrebsforståelse. Begrebet retorik bruges i den ene eller den anden form tolv gange i Over for en ny virkelighed, og hver gang er det forbundet med en kritik, eller det bliver selv indbegrebet af det, kritikken sigter mod. Man kan indkredse Thykiers forståelse ved at tage afsæt i hans (på mange måder rimelige) kritik af kulturformidlingen, i forbindelse med hvilken, det blandt andet hedder:
for at vise at kulturformidlingen, hvor den er allermest velformuleret også er allermest retorisk, og at en retorisk kulturformidling ikke formår at håndtere det, der ikke dækkes af dens vokabularium, et ordforråd er trods alt ikke det samme som ,,,,,,,,,,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar